VERSENYFELHÍVÁS    

 

Nova Község Önkormányzata 2017. július 14-én rendezi meg a  XXVIII. Zala megyei kézikaszás arató- és cséphadarós cséplőversenyt aratási étel- és italbemutatóval, Arató-kupával, valamint aratási főzőversennyel egybekötve, amelyre tisztelettel meghívja Önöket!    

 

Kézikaszás aratóverseny:

 

A versenyt aratóközösségek (bandák) számára szervezzük.  

  • Nagybanda: 6 fő (2 kaszás, 2 marokszedő, 1 kötélvető, 1 kötöző)  
  • Kisbanda: 3 fő (1 kaszás, 1 marokszedő, 1 kötélvető - kötöző)  

 

A nevező bandák a részükre kijelölt területet kb. 1 óra alatt levágják, felszedik, bekötik, kepébe rakják.  A versenyfeladat a keresztbe rakás és a tarló megtisztítása befejezésével a zsűrinek történő jelzéssel teljesül.  

Az értékelés szempontjai: tarlómagasság, minőség, marokegyenletesség stb.)

Az aratási étel-és italbemutatóra a "kepe" tövében kerül sor (rossz idő esetén a sátorban). Az aratásban és a cséplésben résztvevő bandák hozhatnak magukkal kóstolónak aratási tájjellegű ételeket és italokat, amelyeket az aratás után a kepe tövében megterítve kóstolhat meg a zsűri és a közönség.    

 

Cséphadarós cséplőverseny:

 

A csűrnek kinevezett helyen (sportpályán) tetszés szerinti létszámban (2-4 fő) nevezhetnek a cséplő-bandák a versenyre. A rendelkezésre álló búzából személyemként 2 db kévét kell kicsépelni cséphadaróval, ezt követően a magot megtisztítani. A zsűri értékeli a cséplés és a magtisztítás menetét és minőségét, a kicsépelt mag mennyiségét.  

Nevezési díj: Nincs! A kaszáláshoz, csépléshez szükséges eszközöket – kasza, cséphadaró – a résztvevők szíveskedjenek magukkal hozni!  

 

Aratási főzőverseny:  

 

Főzőversenyen szabad tűzön a tájegységhez, eseményhez illő ételt lehet készíteni. A főzőversenyhez szükséges eszközöket és alapanyagot minden versenyző saját maga hozza, tűzifát biztosítunk!  

Arató koszorú kötő versenyt és Kaszakalapáló versenyt is indítunk, a kellékeket hozni kell.

Jelentkezni a mellékelt jelentkezési lapon lehet, melyet az  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címre vagy Nova Község Önkormányzata részére a Nova Kossuth utca 35. szám alá szíveskedjenek visszaküldeni!    

 

Jelentkezési lap letöltése itt!

 

Jelentkezési határidő: 2017. június 22. (csütörtök)

 

Érdeklődni lehet még Lendvai Jenőné polgármesternél a 0630/9971-658 telefonszámon, illetve This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mailen, illetve Horváth Nikolett IKSZT munkatársnál a 0630/2785197 telefonszámon, vagy az  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. címen.    

 

A verseny díjazása:  

 

Minden kategória - kis- és nagybandás aratás és cséplés I – III. helyezettje csoportos díjazásban részesül. A díjazottak pénzjutalomban részesülnek, mely közreműködői díj fejében kerül kifizetésre – differenciáltan a zsűri értékelésének megfelelően.  

Különdíjat kap „Zala megye első kaszása”.  

A főzőverseny, aratókoszorú kötő és kasza kalapáló verseny I – III. helyezettje díjazásban részesül.  

 

Útiköltség térítés:    

 

A versenyző arató-csoportok részére költségtérítést biztosítunk.  

 

Szeretettel várjuk szíves jelentkezésüket!    

 

Lendvai Jenőné

       polgármester      

 

NOVA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA SOK SZERETETTEL VÁR MINDEN ÉRDEKLŐDŐT A XXVIII. GÖCSEJI ARATÓNAPOK RENDEZVÉNYEIRE   2017. JÚLIUS 14-15-16-ÉN  

 

A felhívás letölthető innen (.pdf formátum)